Pentru o mai buna protectie a mediului, ministrul Mediului Attila Korodi a propus recent ca pungile de plastic, pe care cumparatorii le primesc, in general, gratuit la supermarketuri sa fie distribuite doar contra-cost si, in plus, la un pret mare, pentru a descuraja consumul acestor produse, greu degradabile. Actiunea "hartie la hartie", esec la Timisoara
Ca alternativa pentru taxa pe pungile poluante, care potrivit ministrului Mediului se descompun in pamant in mai mult de 200 de ani, Attila Korodi anunta introducerea unor pungi din material biodegradabil, cum ar fi hartia, considerata mai putin poluanta.
In ultimii ani, la Timisoara s-a incercat rezolvarea unei probleme asemanatoare de mediu, care afecteaza orasul mult mai mult decat o fac pungile de plastic. A fost cautata o solutie ecologica si viabila pentru PET-urile goale. Anii trecuti, potrivit reprezentantilor RETIM, in zonele aglomerate ale orasului au fost amplasate containere inscriptionate bilingv romana – engleza cu mesaje gen "hartie la hartie", "sticla la sticla", "metal la metal" si "plastic la plastic" – care vizau atat o civilizare a populatiei, cat si o mana intinsa protejarii mediului. Acest gen de containere nu au disparut, doar ca, in majoritatea locatiilor, peretii interiori despartitori le-au fost distrusi, containerele fiind umplute, fara nicio regula, cu mucuri de tigara, ambalaje sau diverse alte deseuri. "S-a renuntat la selectarea foarte riguroasa a deseurilor, pentru ca acele containere, separate pentru plastic, hartie, metal si sticla, au fost umplute de alte gunoaie. Si chiar in cazul in care se respectau indicatiile mesajelor, existau probleme de poluare a mediului : trebuiau, spre exemplu, patru mijloace de transport care sa se ocupe de colectarea lor, unul pentru fiecare tip de material", spune Livian Hotico, purtatorul de cuvant al RETIM.
O alta metoda propus