Sindicaliştii din transporturi, construcţii auto şi energie pregătesc la sfârşitul lunii proteste care pot ajunge şi la grevă generală. Industria auto, cea a transporturilor sau cele mai Sindicaliştii din transporturi, construcţii auto şi energie pregătesc la sfârşitul lunii proteste care pot ajunge şi la grevă generală.
Industria auto, cea a transporturilor sau cele mai importante societăţi din industria energetică stau pe un butoi de pulbere. Reprezentanţii angajaţilor din aceste sectoare ale economiei vor să declanşeze conflicte de muncă la sfârşitul acestei luni, dacă Executivul nu se va aşeza la masa tratativelor pentru a negocia principalele doleanţe ale salariaţilor.
Sfârşitul ultimei luni calendaristice de iarnă se anunţă a fi unul fierbinte pentru guvern. Cele mai importante confederaţii sindicale anunţă că principalele ramuri economice sunt aproape de a declanşa conflicte de muncă prin blocarea activităţilor de producţie. O astfel de decizie ar putea avea afecte negative asupra economiei autohtone în ansamblu prin pierderile generate.
"Deocamdată premisele principale ale viitoarelor conflicte se referă la atitudinea incoerentă a Executivului privind problema salarială în sectorul bugetar corelată în acest sens şi la cel privat. Mai avem de rezolvat neînregistrarea contractului semnat de Căile Ferate cu Executivul. Să nu uităm că scumpirile la energie pot duce la concedieri masive în sectorul petrochimic şi metalurgic", susţine preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Conflictele de muncă vor fi organizate în primă fază în Constanţa, Piteşti sau Craiova, oraşe care au prezenţe industriale importante.
Nemulţumirile se împart pe sectoare
Potrivit preşedintelui Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, cele mai grave probleme se regăsesc în sectorul transporturilor, cel al construcţiilor de maşini, dar şi