Cele sapte alimente ale apocalipsei
Saptamana de saptamana va afecteaza echilibrele metabolice, accelerand imbatranirea. Evitati-le sau consumati-le cu parcimonie: organismul dvs. va va fi recunoscator
1. Galetele de orez expandat
Prezentate ca "gustari sanatoase si savuroase", inclusiv in magazinele cu produse dietetice, galetele de orez au un index glicemic apropiat de 85. La acest nivel ridicat al glucozei sangvine, se poate vorbi de o agresiune impotriva pancreasului si a intregului organism. Acest tip de alimente sporeste riscul obezitatii, al rezistentei la insulina, al diabetului si al imbatranirii premature.
Alternative: painea integrala cu cereale si cu drojdie, nucile, migdalele.
2. Alimentele cu "zahar de fructe"
Ceea ce producatorii numesc "zahar de fructe" este, de fapt, un sirop de porumb, bogat in fructoza. La animale, acesta provoaca obezitate si diabet. Consumul de alimente care contin "zahar de fructe" este asociat cu un risc sporit de obezitate, arata studiile epidemiologice efectuate in Statele Unite.
Alternative: alimente fara zahar (compoturi), dulceturi usoare...
3. Fursecurile si prajiturile industriale...
Contin acizi grasi mai speciali, numiti "trans", datorita conformatiei lor in spatiu. Acesti acizi "trans" sporesc riscul maladiilor cardio-vasculare. Aportul lor de grasime "trans" este de o treime in cazul copiilor si de 20% in cel al adultilor.
Alternative: fructe proaspete sau uscate, paine integrala cu cereale si cu drojdie.
4. Grasimile solide, pentru prajit
Aceste grasimi au fost hidrogenate pentru a se solidifica. Hidrogenarea provoaca aparitia acidului gras "trans", responsabil pentru afectiunile cardiovasculare. De evitat!
Alternative: renuntati la prajeli. Daca nu puteti, folositi ulei de masline, si schimbati-l dupa