Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este convins ca se impune o restructurare a sectiilor, motivand ca multe au paturile goale * Totusi, in momentul de fata, majoritatea clinicilor din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta sunt pline, iar Clinica de Neurologie "da pe dinafara" Cei 85 de pacienti veniti din tot judetul se inghesuie pe 65 de paturi. Seful Clinicii de Neurologie, Ildiko Toldisan, a declarat ca principala problema cu care se confrunta este criza de locuri. "Din luna mai a anului trecut am primit un ordin de la ministrul Sanatatii, prin care s-a redus numarul de paturi la 65, si ne-am conformat, desi zilnic avem cazuri grave", spune medicul Toldisan. Clinica de Neurologie este singura din spital, iar in judet mai exista o sectie la Spitalul Municipal din Medgidia. "Momentan, cel mai grav caz al Clinicii de Neurologie este o femeie in varsta de 55 de ani, care a intrat in coma si este la Reanimare", spune neurologul.
Medicamente lipsa "Nu avem fonduri...", este replica preferata a administratiei Spitalului Clinic Judetean atunci cand are pe masa referate prin care medicii solicita medicamente, aparatura noua sau reparatii in sectii. Seful Clinicii de Neurologie, Ildiko Toldisan, spune ca acesta este raspunsul pe care il primeste in mod frecvent. "O parte din medicamente nu le primim si mereu mi se spune ca spitalul nu are bani", protesteaza medicul. Sefa Clinicii de Neurologie recunoaste ca unele medicamente sunt mai scumpe, insa necesare tratarii corespunzatoare a pacientilor. Medicamentele anti-convulsive si cele anti-Parkinson sunt primele pe lista celor care lipsesc din Sectia de Neurologie.
Tensiometru personal Medicii de la Neurologie se roaga de zece ani de administratia Spitalului Clinic de Urgenta sa achizitioneze un electromiograf. "Cerem si asteptam de aproximativ zece ani un electromiograf, insa pana acum nu s-a putut achiziti