In ultima vreme, oamenii de stiinta studiaza asiduu factorii responsabili pentru imbatranirea organismului. Oare procesul poate fi intarziat ?
Speranta de viata creste continuu, batranetea a fost alungata cu cel putin zece ani, dar fiecare din noi ar dori sa traverseze acest rastimp castigat, fara sa-si vada corpul ofilindu-se, fata acoperindu-se de riduri, si puterile reduse la jumatate. Pe masura ce imbatranim, apararea naturala a organismului scade, lasand sa prolifereze radicalii liberi care distrug celulele. Pentru a frana eficient acest proces, trebuie sa actionam la mai multe nivele, sa-i dam organismului substante anti-oxidante, sa ne protejam tesuturile conjunctive, sa favorizam cresterea celulara si sa diminuam fenomenele inflamatorii si infectioase. Raspunzand la fiecare din aceste necesitati, vom putea sa incetinim scurgerea timpului.
Anumite substante, ce pot fi luate ca suplimente alimentare, raspund la fiecare dintre factorii de imbatranire si permit celulelor sa se refaca.
Vitamina C naturala - favorizeaza sinteza colagenului, poseda o actiune anti-oxidanta, creste capacitatea naturala de aparare a organismului si combate activ efectele nicotinei.
Vitamina E - este un puternic antioxidant. Este considerata prin excelenta vitamina anti-imbatranire.
Flavonoidele (principii active continute in plante) sunt substante care intaresc apararea organismului. Protejeaza tesutul conjunctiv si pastreaza vascularitatea.
Acizii grasi esentiali (uleiul de germeni de grau, de soia, de masline) sunt indispensabili pentru a lupta impotriva radicalilor liberi si pentru a facilita refacerea membranei celulare.
Prezente in legume si fructe, in cereale si grasimi vegetale, toate aceste arme de lupta cu batranetea asteapta un singur lucru: sa fie puse in farfurii. Nu doar sanatatea, ci si frumusetea depinde de "stiinta" cu care man