Cum mananca italienii la ei acasa
Fusilli cu Salsiccia
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g Salsiccia (carnati picanti), 4 linguri ulei, 250 g ciuperci (taiate marunt), sare, piper, 500 g rosii decojite (taiate bucatele), 1 lingurita oregano, 400 g fusilli (spirale).
Mod de preparare: * Se taie carnatii felii (sau se scot bucati de umplutura din pielita), se prajesc pe toate partile in uleiul incins si se pun deoparte. In grasimea ramasa se prajesc la foc iute ciupercile, se condimenteaza, se adauga rosiile si oregano, se gusta de sare si piper si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 5 minute. Se adauga si feliile de carnati si se fierb si ele cateva minute. * Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg, se amesteca cu sosul, se condimenteaza daca e nevoie si se servesc imediat (eventual cu parmezan ras).
Penne cu vinete
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 vinete (circa 500 g taiate bucatele), 200 ml ulei de masline, sare, piper, 400 g penne (macaroane scurte), 2 catei de usturoi (taiati feliute), 1 kg rosii (decojite si taiate cubulete), piper, zahar, 150 g Mozzarella (taiata bucati mici), 1 legatura de busuioc proaspat (tocat).
Mod de preparare: * Se prajesc vinetele - pe rand - circa 3 minute in uleiul bine incins, se lasa doua ore sa se scurga, pe hartie absorbanta, se sareaza si se pipereaza. * Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Se dunstuieste usturoiul in 2 linguri de ulei, se adauga rosiile, vinetele si macaroanele, se condimenteaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 3 minute. Se incorporeaza Mozzarella si busuiocul, se mai gusta o data de sare si piper si se servesc imediat cu parmezan ras.
Tortiglioni cu ardei gras
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 ardei grasi galbeni (curatati, copti si taiati in p