ANALIZÅ MAI REŢINUTÅ ● Sau cum r,am,,ane cu proastele de "mol"
Începem emisiunea cu o paranteză istorică: tovarăşului Nicolae Ceauşescu i-am mulţumit dintotdeauna din inimă "pentru copilăria noastră fericită". Şi pentru magazinele ei universale. Şi dumnealui, şi partidului pe care-l conducea. "Mulţumim din inimă partidului", noi, "pionierii României", care, printr-o mirabilă eroare istorică, suntem "cei mai fericiţi copii". O ANALIZÅ MAI REŢINUTÅ ● Sau cum r,am,,ane cu proastele de "mol"
Începem emisiunea cu o paranteză istorică: tovarăşului Nicolae Ceauşescu i-am mulţumit dintotdeauna din inimă "pentru copilăria noastră fericită". Şi pentru magazinele ei universale. Şi dumnealui, şi partidului pe care-l conducea. "Mulţumim din inimă partidului", noi, "pionierii României", care, printr-o mirabilă eroare istorică, suntem "cei mai fericiţi copii".
"Flutură în vânt/ Zălog de legământ/ Întâiul meu cuvânt/ De «pionier»". "Pi-o-nier"! Sesiunile de şoping ale unui pionier adevărat erau întotdeauna circumscrise unuia dintre marile evenimente ale anului: deschiderea anului şcolar. Pionierul României avea şi el nevoie de o uniformă şcolară, de o carte, de un caiet, de un penar, de o una, de o alta şi deci.
UNITATE ÎN TOTALITATE. Pionierul României se dădea cu scara rulantă la următoarele magazine universale din Bucureşti, care sunt după cum urmează, în ordinea numerelor de pe tricou: mai întâi magazinul "Victoria", "o mie de magazine într-unul singur", magazinul "mă Bucur Obor" şi, încununarea şopingului de excelenţă, "Unirea". Mai erau magazine pe Calea Victoriei, dar pionierul României le trece sub tăcere, că nu erau mari, erau puchinoase şi nici n-aveau scări rulante cum aveau la "Victoria", la "Bucur unde mă Obor" şi la "Unirea – magazin universal". Rămâneţi cu noi, paranteza istorică mai stă puţin şi dup-aia pl