Piaţa imobiliară asistă la noi scandaluri majore. Acestea scot la iveală dedesubturile unor afaceri care au ca protagonişti cetăţeni străini aflaţi sub investigaţia autorităţilor din ţările din care provin. Patru oameni de afaceri israelieni, implicaţi în tranzacţii importante pe piaţa imobiliară românească, au fost reţinuţi în decembrie 2007 de autorităţile de la Tel Aviv sub acuzaţia de evaziune fiscală. Mai exact, veniturile obţinute în special din închi
Piaţa imobiliară asistă la noi scandaluri majore. Acestea scot la iveală dedesubturile unor afaceri care au ca protagonişti cetăţeni străini aflaţi sub investigaţia autorităţilor din ţările din care provin.
Patru oameni de afaceri israelieni, implicaţi în tranzacţii importante pe piaţa imobiliară românească, au fost reţinuţi în decembrie 2007 de autorităţile de la Tel Aviv sub acuzaţia de evaziune fiscală. Mai exact, veniturile obţinute în special din închirierea unor proprietăţi deţinute în Bucureşti, Braşov şi alte localităţi din România nu au fost declarate fiscului israelian. Anchetatorii estimează că valoarea acestor impozite sustrase de la plată s-ar ridica la circa patru milioane de euro. Ancheta este în plină desfăşurare, iar, potrivit presei israeliene, numărul persoanelor cercetate în acest caz ar putea fi de ordinul sutelor. Şi fiscul australian a anunţat, zilele trecute, că a interzis unui businessman - şi el implicat în piaţa imobiliară din România - să mai conducă firme pe teritoriul Australiei, din cauza managementului defectuos, neplăţii impozitelor, a salariilor şi furnizorilor. „Sunt multe companii străine care au venit să facă afaceri în România şi au ales metode nu tocmai corecte“, declară, cu diplomaţie, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu.
Scandalul MTS Leas