Ieri, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a, care nu au dat teza cu subiect unic la matematica in prima sesiune, au sustinut aceasta proba. Examenul s-a desfasurat de la 12.00 la 14.00, elevii avind de rezolvat varianta nr. 5. Intr-un comunicat al Ministerului Educatiei se precizeaza ca subiectele au avut un grad mediu de dificultate, ele fiind elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamintul Preuniversitar.
Pe 20 februarie, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a vor sustine teza la limba si literatura romana, iar pe 22 februarie, numai cei de clasa a VIII-a, la istorie sau geografie.
Contestatiile se vor putea depune pe 29 februarie. Daca si dupa aceasta perioada speciala de sustinere a tezelor pentru semestrul I vor mai fi elevi care nu le-au sustinut, ei vor mai avea o sansa intr-o sesiune speciala, in lunile mai - iunie. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decit cei din unitatile de invatamint de la care provin tezele. Activitatea de evaluare va dura maxim trei zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordindu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza impreuna cu elevii tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor, cinci zile din momentul afisarii rezultatelor se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamint. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si neinterventia pe textul lucrarii scrise.
Ieri, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a, care nu au dat teza cu subiect unic la matematica in prima sesiune, au sustinut aceasta proba. Examenul s-a des