Instalarea lui costă între 650 şi 900 de lei şi se face numai cu avizul furnizorului de gaz. Contorul individual de gaze, montat în apartament sau pe casa scării, reprezintă o modalitate Instalarea lui costă între 650 şi 900 de lei şi se face numai cu avizul furnizorului de gaz.
Contorul individual de gaze, montat în apartament sau pe casa scării, reprezintă o modalitate prin care ne putem "proteja" de vecinii care au făcut un obicei din a se încălzi folosind flacăra de la aragaz.
Conform statisticilor, o famile utilizează lunar, pentru prepararea hranei, aproximativ 7-10 mc de gaz pe lună, echivalentul a 7-10 lei.
Factura la gaze a devenit o problemă mai ales pentru persoanele active care, deşi stau foarte puţin timp acasă, plătesc aceiaşi bani ca şi persoanele casnice. Situaţia devine şi mai neplăcută atunci când vecinii închid repartitoarele şi deschid aragazul pentru a se încălzi.
"Folosesc aragazul numai în weekend. Nu ştiu cât consum, însă ştiu că plătesc peste 40 de lei lunar. Mi se pare enorm. Surprinzător este faptul că factura a crescut odată cu debranşarea de la RADET a vecinilor mei, majoritatea persoane în vârstă", ne-a spus Gabriela D., locatara unui bloc din Capitală.
Paşii necesari montării contorului
Pentru a vă monta un contor de gaze în apartament sau în casa scării, trebuie în primul rând să contactaţi o firmă autorizată în domeniul execuţiei lucrărilor de gaz (lista firmelor autorizate se află pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale). Firma va elabora un proiect de instalare şi va obţine toate aprobările de la furnizorul principal de gaz, inclusiv asupra tipului şi caracteristicilor contorului de gaz.
Numai după ce sunt parcurse aceste etape, firma va executa lucrarea. "Fiecare proprietar trebuie să plătească între 650 de lei, în cazul contorului