SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
ÎN FOTOGRAFIILE DE GRUP, cu savanţi şi inventatori de la începutul veacului al XX-lea, toţi au bărbi mari şi sunt bătr&
SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
ÎN FOTOGRAFIILE DE GRUP, cu savanţi şi inventatori de la începutul veacului al XX-lea, toţi au bărbi mari şi sunt bătrâni. Astăzi, savanţii sunt tineri şi bărbieriţi, iar cu grupul nu mai apar decât în fotografii de familie sau în concedii cu prietenii. Cei câţiva bătrâni care obţin Premiul Nobel se fotografiază şi împreună cu echipa de cercetători tineri, dar, de regulă, fără nimeni în jur şi doar prin excepţie în haine de gală şi cu cravată.
POŢI SÅ SPUI: eu la viaţa mea am fost inginer mecanic, pilot sau chirurg. Dar nu poţi să spui eu la viaţa mea am fost scriitor, compozitor, pictor. Artele sunt şi profesiuni, dar în chip esenţial sunt un mod de viaţă. Poţi să spui am fost bolnav, dar m-am făcut bine, dar nu poţi să spui am fost ţigan, dar nu mai sunt, am fost român, dar nu mai sunt. Poţi să spui am fost prost, dar nu mai sunt, dar nu şi am fost deştept, dar nu mai sunt. Inteligenţa e tot un mod de viaţă.
DACÅ TOT NU SCRIU şi nici nu-mi vine să scriu, spune un domn din Radiodifuziunea Română, măcar nu scriu cărţi groase. Nu ca alţii, care nu scriu cărţi subţiri.
ÎN TOALETA UNUI TEATRU, altfel înnoită şi curată, duza cu apă a unui pisoar e stricată. La celelalte pisoare, apa îşi face treaba ei de apă, în linişte şi, după ce persoana se depărtează, numai la pisoarul nebun apa ţâşneşte spre om brusc, cu un zgomot furios, de şuvoi care are o istorie de răzbunat. Poţi să faci infarct, iar pe cruce să scrie: Mort la pisoar.
GENUL DE OM care răspunde prin întrebări. Spui: Ce mai faci?, iar el se zburleşte: Întâi zi-mi ce mai faci tu?! La toate întrebările convenţionale pe care le rosteşti în