APEL
ION NEGOITESCU, scriitor român, face apel la colegii lui să vină în ziua de 8 Septembrie a.c. la locuinţa sa, la orele 7 dimineaţa, în Calea Victoriei nr. 2, etaj I, ap. 66, pentru a-l apăra de evacuarea forţată şi inegală /ilegală, n.n./ din locuinţa pe care o deţine, acordată fiindu-i de către Partidul Comunist Român prin tovarăşul secretar Marin Rădoi şi de către Uniunea Scriitorilor prin tov. Vice-preşedinte Laurenţiu Fulga.
întrucât ION NEGOITESCU nu are alt mijloc de a se apăra, este nevoit să recurgă la acest mijloc extrem.
Către Biroul Uniunii Scriitorilor din R.S.R.
Subsemnatul Ion Negoiţescu, membru al Uniunii Scriitorilor din R.S.R., ţin să aduc la cunoştinţa Biroului Uniunii următoarele:
Având în vedere faptul că ani de zile, lipsit fiind de o locuinţă proprie, am locuit în camere mobilate şi la hotel, şi având în vedere cererea mea de a mi se rezolva această situaţie, am fost anunţat la sfârşitul lunii ianuarie 1969, de către tov. Laurenţiu Fulga, vicepreşedinte al Uniunii, să mă prezint la tov. Marin Rădoi, secretar al Comitetului municipal de Partid Bucureşti, în legătură cu problema care mă interesa. Tovarăşul secretar Marin Rădoi mi-a comunicat că s-a găsit o locuinţă pentru mine, o dublă garsonieră din Calea Victoriei nr. 2, deţinută până atunci de scriitorul Radu Popescu, ce se muta tocmai în altă parte. Eliberându-mi-se deci repartiţie pe această locuinţă, de către Directorul Spaţiului locativ pe Capitală, tov. Tocariu, m-am instalat în locuinţa ce mi-a fost atribuită. Am început să amenajez această locuinţă, zugrăvind pereţii, vopsind uşile şi ferestrele, reparând baia şi mobilând-o conform cu cerinţele spaţiului ce-l aveam la dispoziţie. întrucât posed un număr foarte mare de cărţi (câteva mii), legate de profilul activităţii mele de critic literar, am instalat în această locuinţă o încăpăt