CE BEM, CE MÅNCÅM ● E 476 nu e permis în margarine
Produsul este un amestec de apă cu uleiuri în care s-au adăugat aditivi alimentari pentru ca această combinaţie să ia forma unei margarine. În consecinţă, majoritatea consumatorilor ar trebui să o evite.
CE BEM, CE MÅNCÅM ● E 476 nu e permis în margarine
Produsul este un amestec de apă cu uleiuri în care s-au adăugat aditivi alimentari pentru ca această combinaţie să ia forma unei margarine. În consecinţă, majoritatea consumatorilor ar trebui să o evite.
Holland este o "grăsime tartinabilă vegetală pentru sandvişuri non-stop". Compoziţia ei duce cu gândul la un produs total artificial. Pe ambalaj sunt înscrise următoarele ingrediente: "apă, uleiuri vegetale rafinate şi grăsimi vegetale interesterificate, sare (0,5%), emulsificator (mono şi digliceride E 471, poliglicerol poliricinoloeat E 476), conservant (acid ascorbic – E 300), acidifiant (acid citric – E 330), aromă, colorant (beta caroten – E 160a), vitamine (A, D3)". Producătorul ne spune că a adăugat şi nişte vitamine: vitamina A – 750 µ, vitamina D3 – 2,5 µ, vitamina E minimum 10 mg. Însă specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că biodisponibilitatea acestora este foarte mică. Astfel, organismul nostru nu se poate bucura de binefacerile acestor vitamine, ele nefiind în stare naturală. Dacă veţi consuma 100 de grame din această margarină veţi acumula o valoare energetică de 216 kcal (888 kj) şi "lipide 24 g, proteine 0 g, glucide 0 g".
ANALIZÅ. Specialistul nostru descrie produsul în urma analizei etichetei: "Grăsime tartinabilă obţinută prin amestecul diverselor uleiuri vegetale rafinate, a căror origine botanică nu este specificată, cu grăsimi vegetale artificiale interesterificate". Acest amestec a fost stabiliz