Unele persoane obisnuiesc sa uite si sa ierte foarte greu. De multe ori suntem suparati foarte mult timp pe cei care ne-au suparat, fie ca sunt parintii nostri, fostul partener de viata sau chiar un necunoscut.
Este bine ca atunci cand suntem suparati pe cineva, sa lasam toate gandurile negre sa iasa la suprafata. Este bine sa ne imaginam tot felul de scenarii prin care sa ne razbunam pe aceea persoana si dupa aceea sa iertam.
Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin; SUA spun ca este bine sa iertam. Putem ierta din motive religioase sau din motive morale, insa cercetatorii spun ca este bine sa iertam pentru sanatatea noastra.
Dupa un studiu, care a durat zece ani, s-a observat ca cei care iarta mai usor au functiile cardiovasculare mai eficiente, nu sufera de dureri cronice, au un risc mic de a dezvolta depresii si sunt o prezenta placuta pentru cei din jur.
De exemplu, un bolnav infectat cu virusul HIV, care l-a iertat pe cel de la care a contactat virusul, este mult mai preocupat de el insusi si este mult mai putin probabil sa incerce sa-i infecteze si pe altii, sustin cercetatorii americani.
Mai mult, cei care iarta mai usor, atunci cand ajung la batranete au o sanatate fizica si mentala mult mai buna decat cei care tin dusmanie. La fel ca in cazul unei alimentatii sanatoase si a miscarii fizice, iertarea poate fi invatata si repetata pentru a aduce cat mai multe beneficii corpului uman.
Integral In Gandul Unele persoane obisnuiesc sa uite si sa ierte foarte greu. De multe ori suntem suparati foarte mult timp pe cei care ne-au suparat, fie ca sunt parintii nostri, fostul partener de viata sau chiar un necunoscut.
Este bine ca atunci cand suntem suparati pe cineva, sa lasam toate gandurile negre sa iasa la suprafata. Este bine sa ne imaginam tot felul de scenarii prin care sa ne raz