Funcţionarii Primăriei Bistriţa se plâng de faptul că sunt prost plătiţi.
Ei pretind că salariul mediu brut al angajaţilor a fost în 2007 de 1.361 de lei, „cu 15% mai mic decât salariul mediu pe economie“.
Într-un comunicat de presă, aceştia neagă însă existenţa celor 17 sporuri şi susţin că un angajat n-ar putea primi mai mult de două sporuri. Cu toate acestea, contractul colectiv de muncă adoptat recent de consilieri nu are o asemenea prevedere, ci dimpotrivă precizează că „acordarea unora dintre sporuri nu exclude acordarea şi a celorlalte“.
Sindicatul care reprezintă angajaţii municipalităţii neagă şi existenţa „primei de refacere a capacităţii de muncă“ şi spun că aceasta ar fi, de fapt, „prima de vacanţă“. Şi de data aceasta contractul colectiv de muncă spune: „Salariaţii au dreptul, pe lângă indemnizaţia pentru concediul de odihnă, la o indemnizaţie pentru refacerea capacităţii de muncă, echivalentă cu salariul de bază al lunii anterioare plecării în concediul de odihnă“.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, recunoaşte însă că formularea din contract nu e cea mai fericită şi lasă loc ambiguităţilor, dar dă asigurări că, pe lângă prima de vacanţă, echivalentă unui salariu, angajaţii nu ar mai primi şi altceva.
Contractul colectiv de muncă al funcţionarilor Primăriei Bistriţa a fost catalogat de şeful Comisiei de buget finanţe a consiliului local, Andrei Rusu, un prosper om de afaceri din municipiul Bistriţa, drept „cumulul tuturor sporurilor şi primelor din România“.