Editura Humanitas a publicat thrillerul poliţist "Leviatan", un roman de excepţie semnat de Boris Akunin. Un scriitor fulminant, cu o imaginaţie surprinzătoare ne face să nu le mai simţim Editura Humanitas a publicat thrillerul poliţist "Leviatan", un roman de excepţie semnat de Boris Akunin.
Un scriitor fulminant, cu o imaginaţie surprinzătoare ne face să nu le mai simţim atât de mult lipsa lui Arthur Conan Doyle sau Agathei Christie. Boris Akunin (foto) scrie continuu literatură poliţistă de cea mai bună calitate, fără să repete întâmplări sau personaje.
Nicio crimă din romanele sale nu seamănă cu alta. Un singur personaj este redundant: Erast Fandorin, detectivul cu mintea ca un brici, care dezleagă cele mai încâlcite cazuri. Romanul "Leviatan", apărut în colecţia "Thriller&Mystery", la Editura Humanitas Fiction, a fost tradus de Daniel Ionescu şi Denisa Fejes.
Amestecând istoria cu ficţiunea, Akunin ne oferă un fundal perfect pentru poveşti surprinzătoare. Este şi cazul actualului roman, care îşi plasează acţiunea în 1878. Lordul Littleby, şapte dintre servitorii lui şi doi copii de 11 şi 6 ani sunt găsiţi fiecare în balta lui de sânge, într-o vilă din Paris.
Locul odioaselor crime este analizat de comisarul Gustave Gauche, care nu-şi poate explica de ce criminalul a furat doar o statuetă şi un şal. Caută cu disperare un indiciu, iar când găseşte o emblemă de aur în formă de balenă, pe care lordul a smuls-o criminalului, simte că poate răzbuna moartea atâtor nevinovaţi.
Emblema i s-a dat, împreună cu biletul, fiecărui călător al unei nave de lux ce pleacă în prima ei călătorie. Pare simplu. Criminalul va fi la bord. Comisarul pleacă pe urmele lui, urcând pe vaporul "Leviatan" şi crede că îi va fi uşor să-l prindă pe singurul om care nu are emblema alături de bilet. Spre stupoarea lui, mai mulţi pasageri nu au acest obiect. Situ