În această seară, actorul joacă la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti în piesa "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal", programată de la ora 19.00, la Sala În această seară, actorul joacă la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti în piesa "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal", programată de la ora 19.00, la Sala Mare.
Remuneraţia pe care o primeşte de la teatru este infimă, dar, ca orice artist, nu poate trăi departe de public, de scenă sau de actul artistic, fie că îl denumin teatru, film sau telenovelă.
O multitudine de personaje, un schimb fulgerător de stări interioare - o meserie care te urcă pe culmile succesului sau te doboară la pământ, în funcţie de preferinţele publicului. Marea realizare a vieţii lui Claudiu Bleonţ: "Faptul că sunt în viaţă", în timp ce averea la care ţine e sufletul.
Claudiu Bleonţ este ancorat în numeroase proiecte de teatru: "Dumnezeul de a doua zi" jucat împreună cu Delia Seceleanu, cu sala plină, la Teatrul de Comedie, "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal" - la TNB - unde o are ca parteneră de scenă pe Medeea Marinescu, "Eseuri despre banalitatea răului" - la Teatrul Metropolis, unde joacă împreună cu Mariana Mihuţ şi cu maestrul scenei româneşti Mircea Albulescu.
"Eu aş sfătui lumea să meargă la teatru, nu neapărat numai la aceste piese, chiar dacă firesc ar fi ca fiecare grădinar să încerce să-şi pună legumele lui, în primul rând, la vânzare. Teatrul a fost şi rămâne o nevoie de comunicare cuminecare.
Să stai să împărtăşeşti idei, păreri despre viaţă. Asta este invitaţia pe care o fac publicului: să vină la teatru, indiferent ce spectacol se joacă, să stea împreună cu alţi oameni, în tăcere, să asculte un text, să vadă la ce se râde, de ce se râde, ce atitudine au, ce se dezbate în ziua de azi" - a declarat Bleonţ pen