Turismul la Dunăre nu are pauze. Chiar şi în februarie, pensiunile au clienţi care fie sunt împătimiţi de pescuit, fie caută liniştea greu de găsit în staţiunile de pe Valea Prahovei Turismul la Dunăre nu are pauze. Chiar şi în februarie, pensiunile au clienţi care fie sunt împătimiţi de pescuit, fie caută liniştea greu de găsit în staţiunile de pe Valea Prahovei .
Văzută din şalupă sau din maşină, Delta Dunării pare tristă în această perioadă. Verdeaţa atât de familiară în sezonul turistic este umbrită de griul sezonului rece al iernii. Cu toate acestea, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi turişti vin în deltă şi în anotimpul rece. Preţurile la cazare sunt cuprinse între 75 şi 700 de lei.
Sorin Florea, proprietarul singurei pensiuni de patru margarete din Delta Dunării, Morena, ne spune: "Nu numai împătimiţii pescuitului şi vânătorii vin iarna în deltă! Vin şi cei care caută liniştea, care vor să se relaxeze. Pentru pasionaţii de natură, vânători şi pescari, delta este un mod de viaţă".
Ponderea turiştilor care se perindă în această perioadă prin "jungla" românească este dată de cetăţenii străini. Conform statisticilor neoficiale din ultimele luni, peste 70% din aceştia sunt cetăţeni străini.
"Vindem lene"
La pensiunea de patru margarete, din noiembrie până în prezent s-au perindat, pe lângă cetăţeni din UE, americani, australieni, singaporezi, japonezi sau sud-africani. "Cei mai mulţi vin în deltă ca să se relaxeze. Pe lângă pescuitul la copcă sau pe Dunăre şi vânătoarea clasică, le oferim plimbări cu sănii trase de câini, patinaj pe ghiolurile îngheţate, echitaţie şi bird-watching.
Aceasta din urmă are o amploare deosebită în rândul turiştilor străini, doritori să observe specii rare de păsări la cuibărit sau în migraţiune", mai spune Sorin Florea. Şi celebrul Emanuel Isopescu şi-a deschis o pensiune