Iolanda Voicu, absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, se pregăteşte de zor pentru cea de-a cincea participare la Târgul de Mărţişor, găzduit în fiecare an de Muzeul Iolanda Voicu, absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, se pregăteşte de zor pentru cea de-a cincea participare la Târgul de Mărţişor, găzduit în fiecare an de Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti .
Purceluşi roz, grăsuţi şi veseli, broaşte ţestoase cu punctişoare multicolore pe carapace, şoricei cu mustăţi de gută, steluţe de mare, floricele, inimioare...
Februarie e o lună nebună pentru Iolanda. Modelează, taie, pictează, lipeşte, lăcuieşte, a antrenat toată familia în aventura ei din fiecare an. Tânăra artistă şi-a propus să se prezinte la târgul de la Muzeul Ţăranului Român cu o mie de mărţişoare, aşa că-i dă bătaie să termine la timp minunăţiile cu şnur alb-roşu.
"Eram patru fete în cameră, în căminul facultăţii de pe Strada Occidentului. Şi-n februarie, în fiecare noapte, stăteam şi lucram la mărţişoare până la 5-6 dimineaţa. Era frumos, în fiecare cameră se întâmpla la fel..." Iolanda Voicu era în anul II la Facultatea de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii de Arte din Bucureşti când a mers prima oară la târgul de mărţişoare de la Muzeul Ţăranului Român.
"Făcusem tot soiul de feţişoare, măscuţe, steluţe de mare... 150 în total." Între timp, a terminat facultatea, lucrează într-un atelier din Centrul Vechi, dar nu şi-a abandonat obiceiul de a merge cu mărţişoare la târgul de la muzeu. Are 24 de ani, e la a cincea participare şi are în plan o mie de minuni multicolore: "Trei sute de broscuţe, două sute cincizeci de şoricei, câte o sută de purceluşi, inimioare, steluţe, floricele... Steaua de mare e modelul clasic, e singurul pe care l-am păstrat din primul an. Broscuţele ţestoase se vând însă cel mai bine, anul trec