Într-o conferinţă organizată ieri de fundaţia „Ana Aslan“, s-au oferit soluţii pentru o viaţă lungă, frumoasă, de calitate, menite să întârzie fenomenul îmbătrânirii. Sursa: HeptaSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Procesul de îmbătrânire poate fi întârziat dacă acordăm o atenţie suficientă propriei persoane şi stării noastre de sănătate. Aşa-numita medicină anti- îmbătrânire (de prevenţie) este considerată medicina viitorului şi se ocupă cu precădere de persoanele cu vârsta de peste 40 de ani.
Plimbări în natură
În cadrul conferinţei, profesorul Moussa Youdim, din Israel, unul dintre creatorii de noi medicamente în domeniul neuroafecţiunilor (printre care şi pentru tratarea bolii Parkinson - M30 care acţionează prin refacerea neuronilor), a atras atenţia asupra pericolului cauzat de fumat, de nivelul crescut de colesterol din organism şi de obezitate asupra sănătăţii creierului. Doctorul olandez Erik Alexander Richter, un important cercetător de antioxidanţi din lume, s-a referit la rolul acestora în organism, unul determinant în buna funcţionare a creierului.
El a spus că îmbătrânirea poate fi întârziată printr-un regim de viaţă echilibrat, printr-o alimentaţie sănătoasă, prin activităţi fizice practicate în mod regulat, dar şi printr-o combinaţie de alte elemente. De exemplu, o plimbare zilnică de 15 minute în aer liber are efecte benefice pentru organism, pentru piele şi sănătatea ochiilor, dar ajută şi la un somn bun. Potrivit dr. Erik Richter, încăperea în care dormim trebuie să fie complet întunecată şi să nu existe obiecte electronice deschise. Telefonul mobil produce radiaţii cu efecte nefaste asupra glandei tiroide, dar şi asupra pielii.
Antioxidanţii şi depresiile
Un mod simplu de a preveni îmbătrânirea este consumul zilnic de ceai verde, ce conţine un antioxidant puternic (polif