CE BEM, CE MÅNCÅM ● Curcanul apare doar în denumirea produsului
Parizerul de curcan de la "fabrica de mezeluri Diavist" este un produs aparte. Pe ambalaj scrie cu litere mari "Am ales calitatea". Dacă vreţi să faceţi şi dumneavoastră acelaşi lucru, cumpăraţi altceva!
CE BEM, CE MÅNCÅM ● Curcanul apare doar în denumirea produsului
Parizerul de curcan de la "fabrica de mezeluri Diavist" este un produs aparte. Pe ambalaj scrie cu litere mari "Am ales calitatea". Dacă vreţi să faceţi şi dumneavoastră acelaşi lucru, cumpăraţi altceva!
Produsul analizat se numeşte "parizer de curcan". Pe etichetă numele acestei păsări nu apare nicăieri. Ingredientele enumerate sunt: "Carne dezosată mecanic (MDM), piele pasăre, şorici, proteină vegetală, amidon, sare, antioxidanţi (izoascorbat de sodiu E 301, acid citric E 330), stabilizatori (polifosfat de sodiu E 452 i şi potasiu E 452 ii), potenţiator de gust (monoglutamat de sodiu E 621), dextroză, condimente, conservant – nitrit de sodiu E 250, colorant, acid carminic E 120".
ANALIZÅ. Produsul nu are etichetă nutriţională, dar din compoziţia acestuia rezultă că are un profil nutriţional dezechilibrat, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Producătorul şi-a denumit produsul "parizer de curcan", mizând pe faptul că astfel poate fi conceput ca fiind din categoria celor de calitate. Carnea de curcan are un nivel al colesterolului scăzut, fiind indicată în curele de slăbire. Nu este cazul acestui produs, unde curcanul nu apare decât în denumire.
FÅRÅ VALOARE. Nici unul dintre ingrediente nu are valoare biologică, produsul conţinând proteine de foarte slabă valoare biologică, MDM provenind din specii animale neprecizate, piele de pasăre fără indicarea speciei, bogată în proteine colagen