SFAT ● O porţie de calciu în fiecare dimineaţă
Calciul din iaurtul integral se asimilează mai bine decât cel din lapte. Iaurtul cu cereale la micul dejun ne oferă energie pentru ziua care abia începe. Şi tot iaurtul este o soluţie ideală pentru o cină uşoară, cu puţine calorii: 54 calorii/100 g.
SFAT ● O porţie de calciu în fiecare dimineaţă
Calciul din iaurtul integral se asimilează mai bine decât cel din lapte. Iaurtul cu cereale la micul dejun ne oferă energie pentru ziua care abia începe. Şi tot iaurtul este o soluţie ideală pentru o cină uşoară, cu puţine calorii: 54 calorii/100 g.
Iaurtul integral este un aliment viu, aşa cum sunt fructele sau legumele crude. "Iaurtul este un produs fermentat, obţinut sub acţiunea unei microflore specifice – bacteriile Lactobacillus bulgaricus şi Streptococus termophilus – care se găsesc în stare vie pe toată perioada de valabilitate a produsului‘‘, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
CALCIU. Principalul avantaj al iaurtului este calciul, care se asimilează mai uşor şi mai bine din iaurt decât din lapte. Aceasta deoarece componentele laptelui transformat în iaurt devin mai accesibile pentru organismul uman. Iaurtul natural conţine mai mult calciu decât laptele integral. 100 ml iaurt ne furnizează 190 mg calciu, aceeaşi cantitate de lapte integral – 115 mg. "În procesul de fermentare, proteinele din lapte sunt descompuse, de aceea iaurtul se digeră foarte uşor. În acelaşi timp, microorganismele din iaurt transformă lactoza, astfel încât persoanele cu intoleranţă la lactoză pot să bea cu încredere iaurt‘‘, ne spune specialistul nostru. Iaurtul este şi o bună sursă de fosfor, vitamine din complexul B, grăsimi mononesaturate. Datorită conţinutului său, iaurtul reduce riscul bolilor cardiovasculare, previne c