Scăderile au avut loc, vineri, în condiţiile unor tranzacţii în valoare de 6,02 milioane de euro. Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute s-a caracterizat printr-o Scăderile au avut loc, vineri, în condiţiile unor tranzacţii în valoare de 6,02 milioane de euro.
Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute s-a caracterizat printr-o depreciere de peste două puncte procentuale pentru indicii bursieri. Din nou, evoluţia pieţelor externe şi-a pus amprenta asupra pieţei româneşti, determinând scăderi pe toate palierele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Valoarea schimburilor a fost de numai 6,02 milioane de euro, în scădere cu 2,5% faţă de rulajul zilei precedente. Principalele burse europene indicau o depreciere moderată la ora închiderii Bursei de la Bucureşti. Astfel, indicele Bursei londoneze - FTSE - pierdea 0,78%, cel al pieţei de la Frankfurt - DAX - cobora cu 1,04%, iar indicele Bursei de la Paris - CAC40 - se deprecia cu 0,87%.
BRD, în topul rulajelor
Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 titluri listate, s-a depreciat cu 2,06%, indicele compozit al pieţei a pierdut 2,29%, iar acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) s-au depreciat, în medie, cu 2,04%. Transferurile cu acţiunile BRD SocGen (BRD) au atras prima lichiditate din piaţă, cu 2,88 milioane lei. Acţiunile BRD au coborât cu 3,30%, la 17,6000 lei/acţiune.
Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au atras a treia lichiditate din piaţă (2,32 milioane lei), şi s-au menţinut la 0,7250 lei. Acţiunile Erste, tranzac‑ţionate la secţiunea Internaţionale a BVB, au închis şedinţa de la Bucureşti la preţul de 138 lei/titlu, în scădere cu 2,68% faţă de şedinţa precedentă, pe o lichiditate de 1,37 milioane lei. În sectorul petrolier, preţul acţiunilor Petrom (SNP) a scăzut cu 2,13%, la 0,3670 lei/titlu, iar titlurile