Conducerea Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR) a anuntat ca in cursul lunii viitoare, cel mai probabil, cei care au depus la CEC banii de Dacia, dar nu au mai primit niciodata autoturismul, vor putea sa verifice veridicitatea datelor inscrise pe titlurile de stat emise cu titlu de despagubiri. Surse din cadrul asociatiei au explicat ca, la acest moment, sint in faza avansata discutiile la Ministerul Finantelor privind stabilirea procedurilor de despagubire si ca titlurile vor fi transmise titularilor prin intermediul CEC. Tot prin intermediul aceleiasi unitati bancare ar urma sa fie colectate informatiile privind eventuale neconformitati privind datele inscrise pe titlurile de stat astfel incit sa poata fi corectate erorile.
In data de 21 decembrie, statul roman a emis primele titluri de stat nominale, cu scadenta la un an de zile (cu o valoare totala de 405,081 milioane lei noi, corespunzatoare unui numar de 19.917 deponenti), iar a doua in data de 21 ianuarie 2008 (cu o valoare de 354,702 milioane lei noi, corespunzatoare unui numar de 17.545 deponenti). Valoarea totala a despagubirilor insumeaza 759,784 milioane lei noi, iar banii au fost alocati pentru despagubirea a 37.462 persoane.
De remarcat este ca, in functie de data constituirii depozitelor la CEC, deponentii vor primi pentru un stagiu complet de cotizare pina la 260 milioane de lei vechi. Valoarea despagubirii a fost determinata prin indexarea cu indicii preturilor de consum, de la data depunerii si pina la data de 31 iulie 2007 a sumelor existente in conturile valide. Din punctul de vedere al Executivului, conturi valide inseamna depozite existente in conturile active ce indeplinesc conditia neafectarii soldului initial. La nivel national exista 37.462 de astfel de depozite CEC dintre care, potrivit unei statistici neoficiale, la nivel local sint valide circa 30