CONCURS ● Premiu pentru echipa României la Mediterranean Challenge Cup
Bucate mediteraneene... Pentru bucătarii români este o adevărată provocare să pătrundă tainele acestei gastronomii. De-acum putem visa la mai mult: reprezentanţii României la Campionatul Mediteranean de Gastronomie au făcut faţă cu brio acestei provocări.
CONCURS ● Premiu pentru echipa României la Mediterranean Challenge Cup
Bucate mediteraneene... Pentru bucătarii români este o adevărată provocare să pătrundă tainele acestei gastronomii. De-acum putem visa la mai mult: reprezentanţii României la Campionatul Mediteranean de Gastronomie au făcut faţă cu brio acestei provocări.
În perioada 7-10 februarie la Nicosia, în Cipru, s-a desfăşurat Campionatul Mediteranean de Gastronomie, Mediterranean Challenge Cup, la care au participat, alături de competitori din Cipru, şi echipe naţionale din Marea Britanie, România, Malta, Cehia şi Portugalia. Echipa României, constituită cu doar câteva săptămâni înaintea competiţiei,a fost alcătuită din Gabriela Berechet – team-manager, Adrian Vasile Pop – căpitan, Carmela Dragomir – cofetar şi maeştrii în arta culinară: Maria Ginghina, Petronela Ciubotaru, Irina Hriapca şi Ion Toma. Tema pentru echipele naţionale a constat în realizarea unui meniu pentru 60 de persoane, din trei servicii: antreu cald, preparat de bază şi desert, care s-a vândut în Restaurantul Naţiunilor, un bufet rece, prezentat pe un stand de 2,4 m x 3 m, cu trei categorii de preparate: tapasuri, platou pentru patru persoane, trei gustări inovative, meniu pentru o persoană din trei servicii, trei preparate de bază inovative, platou vegetarian pentru două persoane, platou de petit-four şi deserturi inovative.
PUTEM VISA LA AUR! Echipa noastră a ales ca tema bufetului rece să se numească Meşterul Manole – sacrificiul pentru crea