Licitatia pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat la Antibiotice Iasi va avea loc la data stabilita, 18 martie 2008, spune presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, care considera ca procesul castigat in instanta de sindicatul din cadrul societatii nu va afecta in nici un fel procesul de privatizare.
"Acum vreo trei ani, guvernul Romaniei a dat o hotarare prin care a stabilit modalitatea de privatizare de la Antibiotice Iasi. Dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, s-a constatat ca actul normativ nu corespunde legislatiei europene, astfel incat s-a dat o noua hotarare care a anulat precedentul act normativ si care a consfintit decizia AVAS de privatizare prin licitatie publica cu strigare. Sindicatele au atacat aceasta hotarare pentru faptul ca nu exista avizul Consiliului Economic si Social, care este consultativ. Instanta de judecata a hotarat, cu drept de recurs, sa suspende aplicarea hotararii de Guvern pana se judeca fondul problemei", a declarat Atanasiu. Acesta a precizat ca, si in conditiile acestei sentinte judecatoresti, privatizarea poate continua pentru ca, potrivit legislatiei actuale din Romania, AVAS este abilitata sa stabileasca modalitatea de privatizare a unei societati comerciale apartinand statului.
"In momentul de fata nu exista o metoda de privatizare pe care sa o fi stabilit Guvernul Romaniei in ceea ce priveste vanzarea actiunilor detinute de stat la Antibiotice Iasi. Conform legii, AVAS poate stabili modalitatea de privatizare a unei societati comerciale din portofoliul sau. Suntem in situatia in care sindicatele se judeca cu Guvernul pe un lucru care nu le priveste. Sindicatele nu au interes material in proces. Nu sunt actiunile lor, nu e proprietatea lor. Prin urmare, privatizarea Antibiotice Iasi va continua", a completat presedintele AVAS. Totusi, potrivit lui Atanasiu, AVAS va solicita sa devina pa