Unde ar alege sa lucreze ministrul muncii? Unde se castiga cel mai bine? Spre ce zone isi indreapta atentia investitorii atunci cand demareaza un proiect? Si, in final, cum decizi unde e mai bine sa lucrezi? Ce iei in considerare: nivelul salarial, rata s
Salariile par sa ramana principalul argument in momentul alegerii unui loc de munca. Insa perspectiva angajatilor difera considerabil de cea a companiilor angajatoare. Daca pentru angajat salariile mari sunt un avantaj, companiile vor incerca sa evite zonele in care castigurile sunt mari.
Mai mult, angajatul ia in considerare gradul de stabilitate al companiei, dimensiunea acesteia, gradul de cultura sau gradul de civilizatie din orasul in care vrea sa se angajeze, stabilitatea economica si perspectivele de dezvoltare in orasul respectiv.
"Aceleasi criterii sunt analizate si de unii angajatori, care, inainte de a demara un proiect investitional intr-un oras anume iau in calcul mai multi factori printre care: existenta de gradinite particulare, existententa galeriilor comerciale si aspecte legate de istoricul orasului", declara Ovidiu Vilceanu, managing partner al Sales Consulting, companie de consultanta in resurse umane cu sediul in Cluj-Napoca.
Majoritatea angajatilor si specialistilor in resurse umane au decis ca Bucurestiul, Timisoara si Clujul trebuie sa ocupe primele trei locuri in clasament. Alegerile au fost motivate, in principal, de nivelul salarial, dar si de investitiile puternice derulate in aceste trei orase ale tarii.
Daca pozitionarea celor trei orase in fruntea clasamentului a parut fireasca, pentru urmatoarele doua locuri ale topului s-au "batut" trei nume: Iasi, Sibiu si Brasov.
Orasul din Moldova, al treilea ca marime din Romania, dupa Bucuresti si Constanta, s-a vazut infrant in cele din urma de Brasov si Sibiu. In vreme ce Iasiul a cedat ultima