Roxana Neagu,20 ani, studentă contabilitate:
Nu ştiu mai nimic despre sărbătorile iubirii la români. Am auzit de Dragobete, dar nu ştiu exact când şi cum se sărbătoreşte. Ştiu de Valentine’s Day, toată lumea sărbătoreşte această zi. Am mai auzit, când eram la şcoală, de Târgul de Fete de pe Muntele Găina şi de Sânziene, dar nu ştiu sigur ce-i cu ele şi când se sărbătoresc. (E.L.)
Corina Rotaru, 20 ani, studentă ASE:
Am auzit de Dragobete, dar nu ştiu sigur când este. Cred că pe 24 ianuarie, eu nu l-am ţinut niciodată, mai degrabă am sărbătorit Valentine’s Day. Mai sunt 1 şi 8 martie. Am auzit şi de Sânziene, dar nu ştiu sigur despre ce este vorba. În rest, nu cunosc alte sărbători, cu toate că fiecare zi ar trebui să fie o sărbătoare a dragostei. (E.L.)
Vlad Petcu, 21 ani, student mate-info:
Dragobetele este sărbătoarea iubirii la români. Eu sunt mai mult pro-Dragobete decât Valentine’s Day. Ştiu că fetele merg pe la casele băieţilor pe care îi iubesc, pe 24 februarie. Am auzit şi de Sânziene, care sunt pe 24 iunie, cred, şi de Târgul de Fete de la Găina. Undeva, vara, fetele merg cu părinţii lor pe munte şi îşi aşteaptă peţitorii. (E.L.)
Andreea Baltă, 20 ani, studentă ASE:
Ştiu că noi, românii, avem Dragobetele, pe 24 februarie. Nu am idee ce se întâmplă sau care sunt tradiţiile pentru această zi. Am mai auzit şi de Sânziene şi cred că, dacă nu mă înşel, fetele îşi pun busuioc sub pernă, ca să-şi viseze alesul. Ştiu că aşa se face, dar nu ştiu sigur dacă de această sărbătoare este legată tradiţia cu busuiocul. (E.L.)
Dan Daniela, 42 ani, învăţătoare:
Pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc Dragobetele, o sărbătoare populară tradiţională. Dragobetele este fiul Dochiei, care anunţă venirea primăverii. În această zi, se spune că fiecare pasăre face un ou de aur în cuibul ei, animalele ies din hibernare, iar tinerii se întâ