Ţigara este principalul poluator al locurilor închise, din cauza căruia mor anual mii de persoane în întreaga lume. Poluarea aerului din interiorul clădirilor, în care ne petrecem cea mai Ţigara este principalul poluator al locurilor închise, din cauza căruia mor anual mii de persoane în întreaga lume.
Poluarea aerului din interiorul clădirilor, în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, este la fel de periculoasă ca şi poluarea atmosferică din exterior. Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de compuşi chimici nocivi, dintre care cei mai mulţi sunt cancerigeni.
Fumul rămâne o perioadă îndelungată, în pături, covoare, mobilă, jucării şi chiar în pereţii locuinţelor. De aceea, persoanele care trăiesc într-un astfel de mediu sunt constant expuse riscului de a contracta boli grave, chiar dacă sunt nefumătoare.
Poluarea din interiorul localurilor în care se fumează este uneori atât de mare încât o depăşeşte pe cea din marile intersecţii urbane. Mai multe studii au demonstrat că, în majoritatea cazurilor, cei care suferă de diverse afecţiuni respiratorii s-au îmbolnăvit în propria lor casă. Principalul vinovat în această situaţie este fumul de ţigară ce rămâne pe obiecte, chiar şi atunci când actul fumatului a încetat.
Cei care fumează în spaţiile închise prejudiciază mediul înconjurător din imediata lor apropiere. În felul acesta, ei pun în pericol nu numai sănătatea lor, ci şi a nefumătorilor care trăiesc în acelaşi spaţiu.
Mii de compuşi chimici toxici, într-o ţigară
Fumul de ţigară conţine cantităţi mici de nicotină care nu sunt letale în sine, dar sunt, în schimb, periculoase pentru sănătate. Fumul de ţigară conţine mai mult de 4.000 de compuşi chimici, mulţi fiind cancerigeni.
Atât fumătorii activi, cât şi cei pasivi sunt supuşi unui mare risc în momentul în care inhalează fum de ţigară. @N