Ochelarii de protecţie, şi trăgaciul blocat conferă siguranţă
Un departament din cadrul Comisiei pentru Siguranţa Produsului, din SUA, a realizat, anul trecut, un studiu a cărui concluzie îi poate uimi pe unii: paintball-ul este unul dintre cele mai sigure sporturi, rata accidentărilor fiind mai mică decât în cazul tenisului, golfului sau bowlingului.
Cercetarea vorbeşte de o rată a accidentărilor de 0,2% la 1000 de expuneri. Asta pentru că, dacă jucătorii respectă regulile de siguranţă, nu prea au ce să păţească.
Ochelarii de protecţie – obligatorii în joc
În primul rând, nu se poate intra pe teren fără ochelarii de protecţie, pentru că, dacă bila de paintball nu te poate răni, atât timp cât eşti lovit în corp, lucrul nu e valabil şi dacă eşti lovit în ochi. Jucătorii poartă şi un soi de mască, ce protejează şi urechile şi care poate avea un cozoroc, pentru a-i feri de soare.
Echipamentul de paintball are, de asemenea, întărituri menite să îi protejeze pe jucători. Marcatoarele de paintball (armele) trebuie să trimită bilele către adversar cu o viteză maximă de 90 m / s, nefiind permise viteze mai mari decât aceasta.
Din contră, pentru o şi mai mare siguranţă, se poate coborî la viteze de 85,4 m / s. Marcatoarele sunt şi ele asigurate, în afara jocului. Ţeava este îmbrăcată într-un material, pentru a putea opri bilele care sunt trase din greşeală.
Trăgaciul poate fi, de asemenea, blocat, dar şi ţeava marcatorului poate fi blocată cu un instrument special, astfel încât şi ceilalţi să ştie că este sigură. Inclusiv regulile din joc sunt menite să asigure protecţia jucătorilor. Dacă unul dintre ei se dă bătut, ridică mâna sau marcatorul, iar ceilalţi nu mai au voie să tragă în el. (M.C.)
Ochelarii de protecţie, şi trăgaciul blocat conferă siguranţă
Un departament din cadrul Comisiei pentru Siguranţa Produsului, din SUA,