Principalele partide de opozitie din Pakistan au obtinut o majoritate clara in alegerile legislative din aceasta tara, menite sa finalizeze tranzitia spre o guvernare civila. Liga Musulmana a lui Nawaz Sharif si Partidul Popular Pakistanez, al fostului premier Benazir Bhutto, asasinata in decembrie, au declarat ca au iesit impreuna victorioase pentru a forma o coalitie in parlamentul de la Islamaba, relateaza BBC, citat de Rador.
Ambele partide de opozitie s-au opus starii de urgenta impuse anul trecut de presedintele Pervez Musharraf. Daca vor forma o coalitie, cele doua formatiuni politice ar putea sa il puna sub acuzare pe presedintele Musharraf si sa il inlature de la putere.
Presedintele Musharraf s-a bucurat de sprijinul tarilor occidentale ani la rand si inca mai considera ca are un rol important de jucat, dar nu a parut niciodata atat de slabit, ca dupa alegerile din Pakistan.
Scrutinul electoral de luni s-a desfasurat pe fondul intensificarilor violentelor din aceasta tara, zeci de persoane fiind ucise in urma protestelor. Participarea la vot a fost destul de scazuta, multi alegatori au ezitat sa se prezinte la urne tocmai din cauza unor posibile atacuri.
Alegerile sunt considerate ultima etapa a tranzitiei tarii catre guvernare civila. Ele au fost amanate dupa asasinarea, in luna decembrie, a liderului opozitiei, fostul premier Benazir Bhutto. Principalele partide de opozitie din Pakistan au obtinut o majoritate clara in alegerile legislative din aceasta tara, menite sa finalizeze tranzitia spre o guvernare civila. Liga Musulmana a lui Nawaz Sharif si Partidul Popular Pakistanez, al fostului premier Benazir Bhutto, asasinata in decembrie, au declarat ca au iesit impreuna victorioase pentru a forma o coalitie in parlamentul de la Islamaba, relateaza BBC, citat de Rador.
Ambele partide de opozitie s-au