Companiile au lansat poliţe care despăgubesc turiştii în cazul pierderii bagajelor sau întârzierii curselor aeriene. 2007 a fost un an de cumpănă pentru asigurările medicale de Companiile au lansat poliţe care despăgubesc turiştii în cazul pierderii bagajelor sau întârzierii curselor aeriene.
2007 a fost un an de cumpănă pentru asigurările medicale de călătorie, fiind primul în care acestea nu au mai fost obligatorii. Din acest motiv, companiile au fost constrânse să îşi îmbogăţească portofoliile cu noi tipuri de produse. Aşa au apărut asigurările pentru schiori, cele care acoperă şi anulările sau întârzierile de curse aviatice, cele de bagaje, ori pentru biletele de avion.
Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, asigurările medicale de călătorie nu au mai fost obligatorii, însă cei care ies des peste graniţă nu au renunţat la acest produs. "Simpla asigurare medicală nu mai este suficientă. Există acum poliţe pentru bagaje, asigurarea de anulare a călătoriei <> , de întârziere a plecării în călătorie, de pierdere a legăturii aeriene, de răspundere civilă şi pentru prejudicii cauzate în cursul călătoriei", spune Nicolae Muşat, director general al City Insurance. Societatea de asigurări se află pe locul doi în topul vânzărilor de poliţe de călătorie, după RAI (Roumanie Assurance International).
Cardul de sănătate, valabil doar în instituţiile publice
Printre companiile cu produse de călătorie se numără şi Omniasig, BCR Asigurări şi BT Asigurări.
Reprezentantul City Insurance spune că înghesuiala pentru cardul de sănătate nu a fost justificată, deoarece acesta nu înlocuieşte o asigurare medicală de călătorie.
Problemele de sănătate ar putea fi rezolvate gratuit pentru posesorii acestui card doar dacă aceştia se tratează într-o instituţie publică, numai că în ţările dezvoltate sistemul medical este co