Moscova a fost in 2007 cel mai scump oras din lume in functie de tarifele hotelurilor, pentru al treilea an consecutiv, fiind urmat in clasament de New York si Paris, se arata intr-un studiu al firmei britanice Hogg Robinson Group (HRG), specializata in analize in domeniul turismului.
Desi nu figureaza in clasamentul intocmit de compania Hogg Robinson Group, Bucurestiul se plasa, in prima jumatate a anului 2007, pe un loc fruntas intr-un top european de profil, realizat de compania de audit si consultanta Deloitte, in functie de tarifele medii pe camera. Potrivit Deloitte, tariful mediu pe camera, in Bucuresti, se situa la nivelul de 116,3 euro, la sfarsitul lunii iunie a anului trecut.
Studiul companiei britanice arata ca pretul mediu pentru o noapte de cazare in Moscova a crescut cu 93% din 2004, ajungand anul trecut la 248 de lire (328 euro). Raportat la 2006, avansul s-a situat la 11%, cu mult sub ritmul de crestere de 25% inregistrat in anul precedent.
In cazul New York-ului, care s-a plasat pe locul 2 in top, preturile au urcat in medie cu 2%, la 191 lire (254 euro), in timp ce la Paris, o noapte de cazare a costat 171 lire (226 euro), in crestere cu 8%.
In topul celor mai scumpe orase din lume, in functie de tarifele practicate de hoteluri, locul patru a fost ocupat de Dubai, urmat de Milano, Stockholm, Mumbai, Bangalore (India), Hong Kong si Londra.
In ciuda conditiilor economice dificile cauzate de criza financiara internationala, industria hoteliera globala a raportat rate de crestere mari.
Potrivit studiului realizat de compania britanica, hotelierii si-au consolidat pozitia pe piata, in special pe pietele emergente. "Industria hoteliera a raportat cresteri importante anul trecut, insa nu la nivelul consemnat in anul 2006", a spus Margaret Bowler, coordonatorul studiului.
Aceasta a explicat ca, in cele 50 de o