Tranzacţiile cu acţiuni SIF au cumulat, ieri, peste 16 milioane de lei. Bursa de la Bucureşti a reuşit, ieri, o apreciere nesemnificativă, de 0,02%, pentru indicele celor mai lichide companii, Tranzacţiile cu acţiuni SIF au cumulat, ieri, peste 16 milioane de lei.
Bursa de la Bucureşti a reuşit, ieri, o apreciere nesemnificativă, de 0,02%, pentru indicele celor mai lichide companii, şi o creştere de 0,28% pentru indicele compozit al pieţei. Valoarea totală a schimburilor perfectate pe piaţa principală s-a ridicat, ieri, la 7,3 milioane de euro (26,6 milioane de lei).
Corecţia din segmentul societăţilor de investiţii a continuat, însă, acestora adăugându-li-se deprecieri de peste 5% pentru acţiunile Impact (IMP) sau de 2,5% pentru acţiunile Biofarm (BIO). Cu toate că preţurile acţiunilor tranzacţionate au devenit atractive, iar rezultatele financiare raportate sunt favorabile, emitenţii nu rezistă pe creşteri.
"Comparativ cu anii anteriori, companiile au raportat cele mai bune rezultate financiare, dar s-a inoculat această psihoză de negativism în piaţă care nu face uşoară revenirea cotaţiilor. Cel puţin, în ultimele două zile, când bursele externe au crescut, piaţa românească nu s-a corelat şi a fost afectată de noi corecţii", subliniază Nicolae Rusu, director general al Orizont Vest.
SIF Moldova, rulaj de 4,9 milioane lei
Cel mai activ emitent a fost, ieri, SIF Moldova (SIF2), cu aproape cinci milioane de lei. Titlurile SIF2 au pierdut 0,76%, la 2,6000 lei/acţiune. Cele mai mari deprecieri, de 2,58% şi, respectiv, 1,55%, au revenit acţiunilor SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Banat Crişana (SIF1). La deschiderea şedinţei, indicele celor cinci SIF-uri a urcat cu 1,27%, pentru ca, după numai o jumătate de oră, să intre pe o linie descendentă.
Creşteri în sectorul bancar
Emitenţii din sectorul b