Ocuparea prematură a unor poziţii-cheie într-o companie poate duce la eşecuri care să marcheze evoluţia ulterioară a activităţii unui angajat. Avansarea rapidă pe anumite funcţii nu este Ocuparea prematură a unor poziţii-cheie într-o companie poate duce la eşecuri care să marcheze evoluţia ulterioară a activităţii unui angajat.
Avansarea rapidă pe anumite funcţii nu este întotdeauna încununată de succes. Lipsa de experienţă şi dorinţa de a obţine un câştig financiar semnificativ, dublate de o supraevaluare de sine, pot duce foarte uşor către un eşec pe plan profesional.
Dacă în prezent, această situaţie este prezentă doar în mod izolat la nivelul companiilor, specialiştii în resurse umane avertizează că în următorii cinci ani piaţa se va confrunta cu o accentuare a acestui fenomen.
"De dragul unui post într-o companie bancară, pe un salariu foarte bun la acea dată, mi-am trădat propria concepţie despre ceea ce consideram a fi jobul ideal", povesteşte Renate Roca Rozenberg, PR director în cadrul companiei de advertising Vitrina. Renate este doar unul dintre multele exemple de oameni, care într-un moment sau altul al carierei a decis să o ia pe un alt drum.
Un drum care mai apoi s-a dovedit a fi nu tocmai unul de succes, pentru că după numai trei luni a revenit în locul de unde plecase: Vitrina. Deşi nu se poate vorbi despre un eşec propriu-zis, Renate o consideră ca fiind una dintre greşelile care i-ar fi putut afecta cariera.
Deşi în prezent nu se poate vorbi despre cazuri răsunătoare de eşecuri în carieră, există totuşi situaţii izolate pe care fiecare companie preferă să le păstreze în bucătăria propria. "Cariera ratată la nivel de top management este încă un concept, şi nu o realitate pe piaţa românească.
Încă nu s-a structurat suficient piaţa, astfel încât să se aleagă un manager de top pe criterii s