Organizaţia Vier Pfoten desfăşoară în Bucureşti un program educaţional menit să schimbe imaginea animalelor în ochii copiilor. Contactul micului om cu lumea necuvântătoarelor e afectat Organizaţia Vier Pfoten desfăşoară în Bucureşti un program educaţional menit să schimbe imaginea animalelor în ochii copiilor.
Contactul micului om cu lumea necuvântătoarelor e afectat de traiul în oraşul din betoane şi de distracţiile sale îndepărtate de natură. Din ce în ce mai mulţi copii sunt văduviţi de una dintre cele mai frumoase întâlniri ale copilăriei: cea cu un animal. Animalele au ajuns să fie bune numai pentru a umple cărţile de colorat sau a oferi o distracţie de sâmbătă, la grădina zoologică.
Prin neglijenţa familiei sau a societăţii, copiii devin fără voie martori ai suferinţelor animalelor, fiind expuşi imaginilor violente răspândite de ziare sau televiziuni. Animale abandonate pe străzi, animale de companie chinuite, animale sacrificate, animale umilite în grădinile zoologice, animale sălbatice folosite ca "fotomodele", animale "dresate" la circ, toate aceste imagini creează o lume în care indiferenţa faţă de nişte făpturi nevinovate devine un exemplu de urmat. De cele mai multe ori, indiferenţa sau cruzimea faţă de animale se va traduce în adolescenţă sau viaţa adultă în atitudini similare faţă de ceilalţi oameni.
Aproape de animale
Începând din februarie 2005, Vier Pfoten a lansat proiectul "Copiii învaţă să protejeze animalele", introducând în peste 130 de şcoli bucureştene ore opţionale dedicate cunoaşterii şi responsabilizării faţă de animale. Copiii din clasele primare III şi IV învaţă după caietul de studiu "Aproape de animale", conceput de doi profesori după metode moderne de predare, care îl implică activ pe şcolar în procesul de învăţare.
Toţi învăţătorii care aderă la acest program trec printr-