Toate firmele care vor să continue lucrările de la şoseaua de centură şi-au depus candidatura în ultima zi. Sursa: Silvia Armat
Sapte firme şi-au depus dosarul pentru reluarea construcţiei centurii de ocolire a Sibiului. Lucrările au toate şansele să fie reluate cel mai devreme pe 1 aprilie. După mai bine de un an şi jumătate de când acestea au fost întrerupte, din cauza rezilierii fostului contract cu firma italiană Todini, utilajele noii firme ce va lucra la acest obiectiv vor putea reîncepe lucrările.
Întârzierea cu care se va face acest lucru se datorează procedurilor care trebuie urmate pentru desemnarea noii firme câştigătoare.
O lună de evaluări
Ieri-dimineaţă au fost deschise, la sediul Ministerului Transporturilor, plicurile cu ofertele pentru licitaţie. Firmele care au dorit să-şi depună ofertele au avut la dispoziţie 45 de zile pentru întocmirea dosarului după anunţul publicat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR).
Chiar dacă în luptă pentru câştigarea licitaţiei s-au înscris şapte consorţii, toate şi-au depus dosarul pe ultima sută de metri şi cu câteva ore înainte de expirarea termenului-limită - 18 februarie, ora 17.00.
„La ora 9.30, a avut loc deschiderea ofertelor de licitaţie depuse pentru obiectivul «Construcţia variantei de ocolire a municipiului Sibiu la standard de autostradă», pentru lucrările rămase de executat la Secţiunea 1. În total s-au înregistrat şapte oferte“, a declarat Oana Stănciulescu, purtător de cuvânt la Ministerul Transporturilor.
Cele şapte consorţii care se bat pentru adjudecarea licitaţiei sunt Strabag AG, Societa Italiana per Condotte D’acqua SpA, Asociere Swietelsky Baugesellshaft mbH & Euro Construct Trading ’98 SRL, Mochlos SA, JV Boegl - Geiger - Comtram, J V Ashtrom International LTD & Shapir