Viaţa de student nu este lipsită de unele pericole. Stresul sesiunii, emoţiile examenelor, teama de a nu fi prins cu fiţuica în mână sau cu hands-free-ul în buzunar, dar şi microcăştile, care se pot bloca în urechi, toate acestea dăunează grav sănătăţii studenţilor.Studenţii craioveni îşi pun în pericol sănătatea ca să ia o notă de trecere la un examen. Hands-free-urile folosite pentru copiat te pot duce de la examen direct în cabinetul medicului, ca să îţi scoată microcăştile din urechi. Cu toate că sunt un pericol, afacerile cu hands-free-uri au înflorit prin campusurile şi facultăţile universităţilor din Craiova. Pe stâlpii de pe lângă facultăţi, în clădirile universităţilor, la avizierele căminelor studenţeşti, peste tot sunt lipite afişe de genul „Vând hands-free pentru copiat. Fără fir, cu microcască diametru de 2 mm. Preţ 300 de lei. Cu fir subţire (liţă), microcască diametru de 4 mm. Preţ 60 de lei. Închiriez hands-free fără fir cu 30 de lei pe zi“.
O microcască, cinci lei Oferta este atrăgătoare şi, ca să fie sigur că şi-a convins cumpărătorii, vânzătorul a trecut pe ofertă şi o adresă de net unde pot găsi poza „mărfii“. Cu un simplu telefon afli că, dacă vrei să cumperi un astfel de dispozitiv, îţi este livrat în numai o zi şi că preţul este negociabil în funcţie de câtă marfă achiziţionezi. „Dai comandă şi e gata într-o zi, că trebuie să îl asamblez în funcţie de telefonul pe care îl ai. Negociem la preţ dacă ai comandă mai mare, poate cumperi şi pentru un prieten“, a spus vânzătorul. Se vând şi microcăştile separat, cinci lei bucata.
Deficienţe de auz de la hands-free Aceste metode de copiat, care îţi pot aduce succesul la examen dacă profesorul nu este la curent cu noutăţile din domeniu, pot afecta auzul. „Există riscul ca magnetul să rămână înţepenit în canalul auditiv şi este foarte greu de extras pe cale naturală. La extragere, pacien