Primele rezultate pe anul 2007 anunţă mişcări interesante în ierarhia de pe piaţa financiară românească. O parte din băncile cu activitate pe piaţa autohtonă şi-au anunţat, deja, Primele rezultate pe anul 2007 anunţă mişcări interesante în ierarhia de pe piaţa financiară românească.
O parte din băncile cu activitate pe piaţa autohtonă şi-au anunţat, deja, rezultatele financiare pentru anul trecut. La o primă analiză, se observă accentuarea concurenţei pe segmentul instituţiilor de credit care deţin cote de piaţă mai reduse.
Pe locul nouă, la sfârşitul anului trecut, ca valoare a activelor, Casa de Economii şi Consemnaţiuni a obţinut un profit net de 26,7 milioane euro, depăşind dublul rezultatului din 2006, a declarat ieri, pentru NewsIn, preşedintele băncii, Radu Graţian Gheţea.
Profit cu 80% mai mare pentru Volksbank
În ceea ce priveşte volumul creditelor acordate de singura bancă de stat din ţara noastră, acesta a fost de 1,45 miliarde de euro, în creştere cu 53% faţă de anul 2006. Valoarea depozitelor atrase de CEC în 2007 se ridică la 2,37 miliarde euro, cu 37% mai mult decât în anul precedent.
Rezultate foarte bune au fost raportate şi de Banca Transilvania şi Volksbank. Pe locul opt în clasament, banca austriacă a raportat un avans de 80% faţă de anul precedent al profitului pe 2007, până la 24,5 milioane euro. În cazul Băncii Transilvania, inclusă în top cinci, profitul net de 94,3 milioane euro a fost de aproape trei ori mai mare faţă de cel obţinut în 2006, potrivit rezultatelor preliminare.
OTP Bank a înregistrat anul trecut o pierdere de 11,16 milioane euro, însă valoarea acesteia s-a situat sub estimările grupului ungar. Tot sub estimări au fost şi pierderile portughezilor de la Millennium. Cu o activitate pe piaţa autohtonă de patru luni, Millennium Bank România a cumulat în 2007 pie