Greva fiscală şi scoaterea oamenilor în stradă, împotriva noilor măsuri fiscale, vor fi principalele arme de contraatac. Publicarea în "Monitorul Oficial" a unui ordin al ministrului muncii Greva fiscală şi scoaterea oamenilor în stradă, împotriva noilor măsuri fiscale, vor fi principalele arme de contraatac.
Publicarea în "Monitorul Oficial" a unui ordin al ministrului muncii în care sunt enumerate stimulentele financiare - prime, cadouri, indemnizaţii - ce vor fi supuse impozitării i-a revoltat deopotrivă pe angajatori şi pe reprezentanţii angajaţilor.
Aceştia ameninţă că vor lupta cu toate mijloacele legale împotriva măsurii guvernamentale, pentru că deciziile au fost luate de Palatul Victoria fără consultarea partenerilor sociali.
În şedinţa de guvern de săptămâna trecută (mai precis, cea din 13 februarie) a fost adoptat un act normativ pe baza căruia ar urma să se impoziteze indemnizaţiile, primele şi celelalte stimulente pe care angajaţii le primesc, temporar, ca bonus la salarii.
La vremea respectivă, ştirea nu a provocat nicio reacţie - probabil, multora nu le venea să creadă că ar fi posibilă o asemenea măsură fiscală -, dar după publicarea deciziei în "Monitorul Oficial" lucrurile s-au inflamat.
Acum, atât angajatorii, cât şi reprezentanţii angajaţilor resping cu toată energia această măsură şi anunţă că se vor ridica la luptă împotriva ei.
Întreprinzătorii ameninţă cu măsuri radicale
Conducerea Consiliului Naţional al IMM-urilor a constatat, în ultimele zile, o "agitaţie maximă" în rândurile întreprinzătorilor, iar oamenii de afaceri din teritoriu aşteaptă doar un semnal din partea liderilor pentru a trece la măsuri specific patronale de luptă împotriva noului regim fiscal.
Florin Pârvu, vicepreşedinte pe probleme financiare al Consiliului IMM, ne-a declarat că "vom duce o