Metoda pe care a ales-o statul pentru privatizarea companiei Antibiotice este contestată de parlamentari, iar aceştia vor înfiinţa o comisie de anchetă pe tema privatizării.
„Dacă se va organiza licitaţie, fabrica de medicamente poate ajunge şi în portofoliul KazMunaiGaz, aşa cum au declarat când au venit la Bucureşti kazahii din petrol şi gaze“, spune deputatul Sorin Paveliu, membru în Comisia de Sănătate, care a cerut înfiinţarea comisiei de anchetă.
Medicamente imobiliare
Paveliu spune că Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, consideră oportună vânzarea fabricii pornind de la 136 de milioane euro (valoare recomandată de consultanţi - n.r.).
„Atanasiu spune că profitul de 10 milioane de euro înregistrat anul trecut ar putea aduce statului suma de pornire a licitaţiei abia în 27 de ani (statul ia doar jumătate din profit, pentru că deţine 53% din companie -n.r.)“,relatează Paveliu.
Deputatul spune că numai terenul fabricii valorează 240 de milioane de euro, într-o zonă în care metrul pătrat este 600 de euro.
Relu Fenechiu, deputatul PNL de Iaşi, este un nume tot mai vehiculat în jurul vânzării Antibiotice şi se crede că are interese imobiliare în această afacere.
Cu toate că există acest demers al parlamentarilor şi decizia Curţii de Apel, AVAS continuă demersurile pentru licitaţia din 18 martie.