Drobeta-Turnu-Severin va fi racordat, în sfârşit, la reţeaua de gaz metan.
Oraşul de pe Dunăre era ultimul municipiu din ţară care nu beneficia de această utilitate. Promisiuni se făcuseră, în acest sens, de aproape zece ani de zile. Autorităţile au inaugurat recent staţia de transformare din înaltă în medie presiune a gazului metan, aceasta fiind considerată ultimul pas înainte de branşarea propriu-zisă a apartamentelor severinenilor.
„Finalizarea lucrărilor la acest obiectiv dă posibilitatea racordării consumatorilor din Mehedinţi la magistrala de gaz metan administrată de Societatea Naţională Trans-Gaz Mediaş. Valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la 61,2 milioane lei. Lucrările de aducţiune s-au realizat pe o distanţă de 86 de kilometri din bazinul petrolier Turburea, judeţul Gorj“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Constantin Sârbulescu.
Rolul staţiei este de o coborî până la 6 bari presiunea gazului metan, în care intră 25 bari, asigurând astfel debitul necesar branşării la reţelele de joasă presiune a consumatorilor casnici şi industriali din oraş.
Parteneri italieni
„Au fost mulţi care s-au îndoit. Au fost şi interese financiare. Un consilier judeţean, de exemplu, s-a supărat foarte tare că am schimbat traseul conductei magistrale, care astfel nu mai trecea pe terenul pe care îl achiziţionase de curând, în speranţa că va trebui să-l cumpărăm de la el“, mai spune Constantin Sârbulescu. Reţelele de distribuţie de gaz metan în Drobeta-Turnu-Severin sunt realizate în parteneriat cu o firmă italiană. Costurile finale sunt estimate la peste două milioane de euro.