Reducerea cantităţii de sare din alimentaţia copiilor este o garanţie că ei nu se vor îngrăşa, relevă un studiu al cercetătorilor englezi. Cercetătorii au descoperit că cei care au mai puţină sare în alimentaţie beau mai puţine băuturi acidulate şi dulci, iar astfel este redus riscul apariţiei obezităţii şi a hipertensiunii arteriale. Mai mult, această măsură reduce riscul apariţiei infarctului şi a atacului cerebral, mai târziu în viaţă. Sucurile dulci sunt o sursă majoră de calorii pentru copii. Studiile precedente au arătat că un consum mare de sucuri duce la apariţia obezităţii la cei mici. Dacă aportul de sare este înjumătăţit, în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, atunci consumul de sucuri sa va reduce cu doi litri pe săptămână.
În concluzie, această măsură duce la reducerea numărului de calorii, consumat de cei mici, cu 250 pe săptămână. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Toţi copiii au fost monitorizaţi şi s-a notat consumul de sare, de suc şi alimentaţia acestora. S-a estimat că un gram de sare consumat duce la consumul, în plus, a 100 de mililitri de suc. În urma datelor s-a constatat că cei care mâncau mai puţină sare beau mai puţin suc. Cercetătorii au spus că părinţii ar trebui să verifice eticheta produselor pentru a observa conţinutul de sare. Cercetătorii au mai spus că, în general, oamenii consumă zilnic cu o linguriţă de sare, în plus, faţă decât este necesar şi sănătos. (Ş.C.)
Reducerea cantităţii de sare din alimentaţia copiilor este o garanţie că ei nu se vor îngrăşa, relevă un studiu al cercetătorilor englezi. Cercetătorii au descoperit că cei care au mai puţină sare în alimentaţie beau mai puţine băuturi acidulate şi dulci, iar astfel este redus riscul apariţiei obezităţii şi a hipertensiunii arteriale. Mai mult, această măsură reduce riscul apariţiei infar