Broccoli reduce riscul bolilor cardiovasculare. Această legumă este recomandată în special vârstnicilor de câteva ori pe săptămână, deoarece inima lor are nevoie de vitaminele şi de mineralele oferite generos de broccoli.
Broccoli reduce riscul bolilor cardiovasculare. Această legumă este recomandată în special vârstnicilor de câteva ori pe săptămână, deoarece inima lor are nevoie de vitaminele şi de mineralele oferite generos de broccoli.
Cu cât sunt colorate mai intens, cu atât legumele sunt mai bogate în vitamine şi în minerale. Broccoli – o legumă de un verde intens – confirmă această regulă, fiind un depozit extraordinar de vitamine (C, B1, B2, B5, B6, B9, E, K, betacaroten) şi minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc). Consumând broccoli de câteva ori pe săptămână suntem siguri că vom avea un sistem imunitar puternic. De asemenea, prin conţinutul de acid folic şi potasiu, această legumă previne bolile cardiovasculare. Potasiul asigură funcţionarea muşchiului cardiac, iar acidul folic (vitamina B9) scade riscul de apariţie a hipertensiunii arteriale. Coenzima Q10 este un alt atu al acestei legume. Coenzima Q10 este un antioxidant responsabil cu eliberarea de energie în organism şi cu prevenirea îmbătrânirii. Specialiştii în nutriţie recomandă salatele cu broccoli îndeosebi persoanelor în vârstă. Pe măsură ce înaintează în vârstă, organismul pierde din capacitatea de a fabrica antioxidanţi proprii, fiind astfel expus atacului radicalilor liberi. În aceste condiţii, broccoli poate fi soluţia pentru asigurarea unui aport constant de vitamina C, betacaroten şi acid folic, care previn afecţiunile specifice vârstei a treia.
ANTICANCER. “Sunt studii care demonstrează că antioxidanţii din legume au o eficienţă mai mare decât cei din fructe. Datorită bogăţiei de antioxidanţi, broccoli intră în categoria legumelor c