Succesele obţinute de Barack Obama în ultimele săptămâni, care-l indică drept posibilul câştigător al cursei democrate, îl motivează pe John McCain să-şi îndrepte "toate tunurile" spre Succesele obţinute de Barack Obama în ultimele săptămâni, care-l indică drept posibilul câştigător al cursei democrate, îl motivează pe John McCain să-şi îndrepte "toate tunurile" spre senatorul de Illinois. Între timp, nici Hillary nu se lasă mai prejos.
McCain a promis că va lupta "în fiecare zi" pentru a fi sigur că americanii "nu vor fi păcăliţi de un apel la schimbare elocvent, dar lipsit de substanţă. Ne-am confrunta cu riscuri majore dacă am fi conduşi confuz de un candidat neexperimentat, care a sugerat bombardarea Pakistanului, aliatul nostru", a declarat candidatul republican.
În replică, Barack Obama a explicat că experienţa nu este totul şi a vorbit despre cei care au aprobat războiul "imprudent" din Irak, în pofida "experienţei" pe care o aveau. "Acest război ne-a deturnat de la lupta care era necesară, aceea de a câştiga în Afganistan împotriva Al-Qaida".
Dar John McCain nu este singurul căruia Obama trebuie "să-i facă faţă". Cu mai puţin de două săptămâni înainte de decisivele alegeri primare din Texas şi Ohio, fosta Primă Doamnă Hillary Clinton îşi face campanie într-un ritm susţinut, neuitând niciodată să menţioneze că ea este aceea care oferă "soluţii", şi lansând critici la adresa contracandidatului ei.
Texas şi Ohio, vitale pentru Hillary
Bill Clinton a declarat în Beaumont, Texas, că alegerile din cele două state bogate în delegaţi reprezintă o luptă pe "viaţă şi pe moarte" pentru soţia lui, un eşec în oricare dintre ele echivalând cu sfârşitul candidaturii lui Hillary.
Pentru a-l devansa pe Barack Obama, Hillary Clinton ar avea nevoie să câştige 57% din delegaţii puşi la bătaie în următoarele al