Primarul Marian Vanghelie renunţă să mai vegheze la prosperitatea sectorului 5 şi se gândeşte să câştige scaunul de primar general, mai ales că are susţinerea organizaţiei pe care o conduce.
Preşedintele PSD Bucureşti porneşte în luptă bazându-se pe moştenirea pe care a lăsat-o bucureş tenilor: străzi neasfaltate, munţi de gunoaie, blocuri fără energie electrică sau căldură şi economate cu produse mai scumpe decât la hipermarket.
Curăţenia, ultima pe listă
Deşi primarul Vanghelie spune că nu s-a putut achita de sarcini din cauza intereselor politice care i-au subţiat bugetul, edilul s-a dovedit a fi, în ultimii doi ani, cel mai deficitar manager din toată Capitala. Cel puţin aşa reiese din „inventarul“ întocmit de municipalitate. În 2006, primarul a ales să cheltuiască mai bine de jumătate din bugetul consolidat (285 milioane de lei) pe construcţia de şcoli şi modernizarea magazinelor tip economat (190 de milioane de lei), în condiţiile în care principalele probleme ale sectorului au fost mizeria, gropile şi rata criminalităţii, domenii pentru care au fost alocate doar 22 de milioane de lei.
Se apropie alegerile,se bagă bani la drumuri
Modul de gestionare a banilor nu s-a schimbat foarte mult nici în 2007. Deşi sectorul 5 este cel mai murdar din Capitală, salubritatea şi ordinea publică au rămas la coada listei bugetului local: 11 milioane din 341 de milioane de lei. Vanghelie a schimbat însă politica când a venit vorba de asfaltări.
Apropierea anului electoral l-a determinat pe edil să încerce din reţeta succesului primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă: parcări de reşedinţă şi drumuri modernizate. Dacă în 2006, în sectorul 5 s-au făcut asfaltări de 11 milioane, în 2007 edilul a alocat transporturilor aproape 80 de milioane de lei. Realitatea din teren dovedeşte că sectorul 5 nu este niciun