Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a condamnat joi Guvernul de la Bucuresti, obligindu-l la plata a peste 340.000 de euro catre compania Parmalat, pentru incalcarea dreptului de proprietate, ca urmare a promovarii unui recurs in anulare de procurorul general al Romaniei. In cauza compania Parmalat SPA si Parmalat Romania SA impotriva Guvernului roman, Curtea Europeana a constatat incalcarea dreptului la un proces echitabil, prevazut de articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, in ce priveste nerespectarea principiului securitatii raporturilor juridice, ca urmare a admiterii unor recursuri in anulare (promovate de procurorul general al Romaniei - n.r.), prin care s-au casat hotariri judecatoresti definitive si irevocabile date de catre instantele inferioare, a informat joi Ministerul Afacerilor de Externe. Totodata, Curtea a constatat si incalcarea dreptului de proprietate al companiei Parmalat SPA, prevazut de articolul 1 din Primul Protocol Aditional la Conventie.Daunele se leaga de o disputa comerciala care a avut loc in Romania acum zece ani.
Grupul autohton European Drinks a scos pe piata o marca de bautura racoritoare, Sante, in conditiile in care Grupul Parmalat isi facea publicitate la produsul propriu, Santal, in reclame fiind prezenta si denumirea “sante”. Parmalat a acuzat grupul fratilor Micula de concurenta neloiala si, dupa un lung sir de procese, disputa a fost transata de fostul procuror general al Romaniei Joita Tanase printr-un recurs in anulare.
Integral in Cotidianul Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a condamnat joi Guvernul de la Bucuresti, obligindu-l la plata a peste 340.000 de euro catre compania Parmalat, pentru incalcarea dreptului de proprietate, ca urmare a promovarii unui recurs in anulare de procurorul general al Romaniei. In cauza compania Parmalat SP