Ascensiunea politica a Elenei Basescu nu mai poate fi oprita. Frumusica fiica a presedintelui a devenit secretarul executiv al organizatiei de tineret a PD-L. Rezultatul votului nu a fost o surpriza pentru nimeni: Elena a adunat 377 de voturi pentru, din cele 384 de voturi validate. Numai 6 voturi au fost impotriva candidaturii fiicei presedintelui. In schimb, cei doi contracandidati ai Elenei Basescu au obtinut, impreuna, doar 6 voturi - Catalin Cosmin Petrut a obtinut 4 voturi pentru si 379 impotriva, iar Bogdan Boza, doar 2 voturi pentru si 381 impotriva.
Multi vad in aceasta reusita samanta unei dominatii dinastice asupra partidului si nu se sfiesc s-o compare pe Elena cu Nicusor Ceausescu.
Filiatia insasi nu ar trebui sa fie un handicap pentru Elena Basescu. Pastrand proportiile, nimeni nu se arata deranjat in Statele Unite, de exemplu, ca sotia unui fost presedinte candideaza pentru Casa Alba, acolo unde este instalat de aproape 8 ani George W.Bush, fiul unui alt presedinte. Problema Elenei Basescu nu este tatal, ci propria lipsa totala de substanta si vigoare.
Confruntare de carton
Am urmarit cu atentie discursul, sacadat si gatuit de emotie, al Elenei Basescu. Am cautat o idee, o schita de proiect politic, promisiunea unui personaj articulat care sa se afirma la maturitate. Am cautat si cu cautarea am ramas. Nimic. Am ascultat vorbele unei scolarite, nici macar premiante, invatate pe dinafara, goale de idei si pline de clisee. "Am facut", "am participat", "mi-am adus contributia" (bine ca nu aportul), "nu vreau sa culeg roade pentru care nu am trudit", " imi indeplinesc cu success responsabilitatile", iar pentru viitor "solidaritate intre tineri", "solidariate cu seniorii", "sa ajungem la putere" si, in general, sa facem sa fie bine.
Nimic din privirea, mimica, gesticulatia Elenei Basescu nu sugerau ca stie