Fericirea este greu de definit si mult mai greu de masurat. O percepem ca pe o combinatie de elemente, ca pe o sincronizare a tuturor lucrurilor si trairilor. Fericirea este cum ar numi-o psihologii "o stare de bine subiectiva". Insa ca orice stare, fericirea poate fi indusa si in urmatoarele randuri veti gasi cateva sfaturi pentru a fi si a ramane fariciti.
Contorizeaza-ti bucuriile, insa nu in fiecare zi. Cercetatorii au demosntrat ca daca o data pe saptamana iti faci o lista cu cinci lucruri pentru care merita sa fii recunoscator, te vei simti mult mai fericit fata de cei care isi scriu aceasta lista de trei ori pe saptamana.
Muzica activeaza parti ale creierului care determina o stare de fericire, astefel eliminandu-se endorfina, ca atunci cand mancati sau faceti sex. Un studiu efectuat pe oameni in varsta care au ascultat muzica in timpul unei operatii a aratat ca acestia au trecut peste acest moment mult mai usor fata de cei care nu au ascultat muzica.
Danseaza, fa sport, alearga sau pur si simplu plimba-te. Miscarea determina un val de energie pozitiva care poate anula starea de anxietate sau chiar pe cea de depresie.
Razi cu pofta, pana cand iti dau lacrimile! Oamenii rad de obicei cand se afla intr-un grup, rasul fiind una dintre cele mai bune moduri de socializare.
Fa ceva dragut pentru cineva, orice, de la a tine usa deschisa pentru cineva la a face complimente colegilor, prietenilor sau membrilor familiei. Sa faci un lucru dragut pentru cineva, fara sa te astepti la nimic inapoi, te face de zece ori mai fericit decat constientizezi.
Convinge-te ca emotiile pozitive sunt calea ta spre succes si nu ca succesul e calea spre fericire. Oamenii care sunt optimisti sunt intotdeauna deschisi unor noi oportunitati si isi indeplinesc obiectivele.
Gata cu planificarea la nesfarsit a