» ASA a sesizat Politia Sanitar-Veterinara ca stapanii isi lasa cainii pe strazi.
» Adaposturile municipalitatii au devenit neincapatoare pentru numarul mare de animale care nu mai pot fi eutanasiate.
» Doar adoptiile ar mai putea rezolva problema maidanezilor care se inmultesc
pe zi ce trece.
Micsorarea numarului de caini care se plimba liber pe strazi si musca oamenii a devenit foarte dificil de realizat de la intrarea in vigoare a Legii nr. 9/2008 care interzice eutanasierea maidanezilor sanatosi. Adaposturile Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) au devenit neincapatoare pentru patrupedele care sunt prinse de hingheri de pe strazi. Singura solutie pentru a se mai elibera din locuri este adoptia cainilor de catre iubitorii de animale. Numai ca multi dintre acestia le dau drumul din nou pe strazi. Conducerea ASA s-a plans ca pana acum nici o persoana care si-a abandonat cainele nu a fost amendata, ceea ce a dus la incurajarea fenomenului.
Sesizari fara rezultat
Multi dintre cei care au adoptat sau au revendicat caini din cele doua adaposturi ale municipalitatii le-au dat apoi drumul pe strazi fara a respecta angajamentul semnat la preluarea animalelor. "Noii proprietari de caini, in momentul in care vin sa adopte animalele de la adaposturi, semneaza o declaratie pe propria raspundere ca vor tine cainii in spatiul privat.
Multi insa le dau drumul pe strazi, iar noi ii prindem la reclamatiile cetatenilor. Am sesizat Politia Sanitar-Veterinara pentru a-i amenda pe cei care si-au abandonat cainii, insa responsabilii ne-au raspuns ca nu i-au gasit la domiciliu si nu i-au amendat. Amenzile sunt cuprinse intre 10 si 25 de milioane de lei vechi, insa nu se aplica", a declarat Simona Panaitescu, directorul ASA.
Adaposturi pline
Numarul de maidanezi de pe strazi a